Insecticiden – ECOstyle NL Professional
OP NATUURLIJKE MANIER INSECTEN BESTRIJDEN?

OP NATUURLIJKE MANIER INSECTEN BESTRIJDEN?

ECOstyle professional geeft jou de beste oplossingen en tips voor het natuurlijke bestrijden van insecten.

Insecticiden

Als teler heb je te maken met snel veranderde omstandigheden. Denk aan droogte, schaarste en de prijsontwikkeling van je product, dan wel de te volgen wet- en regelgeving. Dit maakt ondernemen een uitdaging, jouw oogst is nu eenmaal je boterham. Bij ECOstyle Professional realiseren we dit heel goed, een insectenplaag komt dan ook nooit gelegen. Wil je deze plaag op een 100% natuurlijke wijze bestrijden? Kies dan voor Raptol. Raptol is een natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen belangrijke insecten in de tuinbouw. Het is zeer effectief tegen volwassen insecten, larven en eieren van de bladluis, spint, trips, wittevlieg, wol-, dop- en schildluis.

Op natuurlijke manier plagen bestrijden 

Insectenplagen worden vaak op verschillende manieren bestreden, maar blijven een terugkerend problemen. Veel insecten gedijen namelijk goed in kassen omdat de leefomstandigheden vaak optimaal zijn. Het klimaat, de temperatuur en de luchtvochtigheid zorgen ervoor dat de schadelijke insecten zich razendsnel voort kunnen planten. Ondanks het inzetten van natuurlijke vijanden, blijft het toepassen van gewasbeschermingsmiddelen vaak noodzakelijk. Omdat het gebruik van chemische middelen steeds meer aan banden wordt gelegd, wordt het inzetten van alternatieven zoals natuurlijke middelen steeds belangrijker. Lees ook onze pagina's met informatie over fungicidenmollusciciden en biostimulanten.

Schadelijke insecten in de Nederlandse land- en tuinbouw

  • Spint
  • Witte vlieg
  • Trips
  • Wolluis
  • Bladluis

Samenstelling van Raptol

Raptol is een insecticide op basis van natuurlijk pyrethrum en raapzaadolie. Het is goed inzetbaar tegen de wat lastiger te bestrijden insecten, zoals spint, trips, wol-, schild- en dopluis. De koolzaadolie in Raptol maakt de beschermlaag (wol, schild of dop) van de insecten zacht, waardoor het natuurlijk pyrethrum effectief binnendringt. In het lichaam van het insect wordt het zenuwstelsel aangetast en hierdoor sterft het insect. Ook heeft koolzaadolie een verstikkende werking op de eitjes van insecten. Dit is vooral belangrijk bij de bestrijding van spintmijt, witte vlieg, wolluis en trips. 

Werking 

Benieuwd naar de precieze effectiviteit? Bekijk dan de productpagina van Raptol.

Raptol kan goed worden ingezet in combinatie met nuttige insecten. De nawerking van Raptol is 24 uur. Na 24 uur kunnen nuttige insecten weer veilig uitgezet worden. Ook kan Raptol worden toegepast in combinatie met nuttige insecten wanneer er uitsluitend plaatselijk haarden worden bestreden.

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account