Hoveniers – ECOstyle NL Professional
GROEN AANLEGGEN EN ONDERHOUDEN?

GROEN AANLEGGEN EN ONDERHOUDEN?

Probleemloze en duurzame tuinen, die gemakkelijk te onderhouden zijn. Met jouw vakmanschap en de 100% organische producten van ECOstyle kan dat!

Hoveniers

Elke hovenier of groenvoorziener wil een tevreden klant. Jouw klant wil het liefst een probleemloze en duurzame tuin, die gemakkelijk te onderhouden is. Zonder mos in het gazon, gebrekverschijnselen in de border, geen ziekten of plagen. Met jouw vakmanschap en de 100% organische producten van ECOstyle kan dat!

De gezonde bodem en bodemverbetering door microbiële bemesting

Naast een prachtig ontwerp van de tuin is een vitale bodem dé basis voor alles wat groeit en bloeit. Samen realiseren we deze bodem door te bemesten met micro-organismen. Dit is de basis van het unieke ECOstyle bemestingsconcept voor jou als professional. Het concept zorgt voor een voorspelbaar en stabiel eindresultaat met als ultieme doel een tevreden klant.

De bodem en de verbetering ervan hangt samen met een delicaat evenwicht. In de natuur spelen namelijk zeer veel processen een rol. Er is sprake van een organische kringloop. Onze organische meststoffen dragen bij aan deze organische kringloop.

Meten is weten met de pH-Bodemtest

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin is een bodemanalyse de beste manier om de huidige staat van de bodem te bepalen. Geen bodem is namelijk hetzelfde. Aan de hand van het organisch stofgehalte, mineralen, micro-organismen, bodemstructuur en pH waarde is vast te stellen welke product het gewenste effect geeft. Vraag hier een bodemanalyse aan of doe zelf de pH-Bodemtest.

Volg de 5 stappen van onze bodemcheck en laat de natuur voor u werken!

Volg de 5 stappen van onze bodemcheck en laat de natuur werken!

 1. Structuur
  Belangrijk voor de water- en zuurstofhuishouding én een goede wortelgroei.
 2. De juiste pH
  De ideale pH-waarde van de bodem ligt op 6.
 3. Organische stof
  Een juiste hoeveelheid organische stof (humus) is niet alleen van belang voor een goede bodemstructuur, maar vormt ook de voeding voor het bodemleven.
 4. Bodemleven
  Een actief bodemleven zorgt voor vitale en sterke planten.
 5. Voeding
  Een goede voedingstoestand van de bodem is een garantie voor een gezonde plant.

Wat is belangrijk bij de aanleg van een tuin?

Binnen jouw tuinontwerp houd je rekening met de omgeving, dit om de tuin goed te laten functioneren en je klant maximaal te laten genieten. De ligging van het gazon en de border ten opzichte van de zon is van groot belang bij het aanleggen van een tuin. Er kunnen namelijk grote verschillen ontstaan bij een natte of juist droge bodem, het ontstaan van mos en onkruid op de schaduwrijke plekken of het dichtslaan van de bodem door veranderende klimatologische factoren.

Wanneer kan ik het beste het gazon bemesten?

Ons advies is om 3 keer het gazon te bemesten tijdens het groeiseizoen (van maart tot en met oktober).  Bij aanleg gebruik je 10 kg Myco-Gazon per 100 m2, 3-5 kg OpMaat Kalk per 100 m2 en 10 kg Terra-Fertiel per 100m2.

Hoe realiseer ik die prachtige siertuin? 

Jouw klant heeft jou het vertrouwen gegeven om die prachtige plek van ontspanning te realiseren, zijn /haar siertuin. Om een uitbundige bloei van bloemen en planten is het belangrijk de siertuin te voorzien van de juiste voedingselementen. Door te bemesten met 100% organische meststoffen realiseer je een tuin die lang groeit en bloeit. De ECOstyle professional meststoffen kennen een speciaal recept, ze voeden niet alleen de planten, maar zij bevorderen ook het bodemleven en verbeteren de bodemstructuur. Door het bodemleven worden de voedingselementen geleidelijk ter beschikking gesteld, waardoor kans op overbemesting nihil is. De bodem, het bodemleven en de plantengroei worden in vele opzichten gunstig beïnvloed. Het evenwicht wordt niet verstoord maar juist versterkt door onze meststoffen.

Myco-Siertuin is bij uitstek geschikt voor een gezonde basis, als samengestelde meststof (nú met Protozoa) zorgt het dat de bodem alles krijg wat nodig is. Door ProtoPlus heeft Myco-Siertuin de bijzondere eigenschap dat deze meststof al vanaf 5 graden werkt.

Is de bodem niet geheel op orde? Dan is Terra-Actif de juiste keuze voor bodemverbetering. Rijk aan kokosvezels zorgt Terra-Actief voor langdurige verbetering van de bodemstructuur en daarmee ook de lucht- en waterhuishouding.

Heeft de bodem grotere structuurproblemen? Als gevolg van vastgereden grond, een eenzijdig bodemleven, langdurig onder water staan of juist veelvuldig kunstmest gebruik dan is Terra-Fertiel als organische bodemactivator uitermate geschikt. Speciaal voor de zuurminnende planten is er Myco-Rodo.

Aanplanten van hagen

De beste periode voor het aanplanten van een haag is in het najaar. Het koele, vochtige weer in combinatie met een relatief hoge bodemtemperatuur zijn de beste omstandigheden voor de ontwikkeling van de wortels. Buiten de beste plantperiode is voor een mooie haag meer van belang. Allereerst de keuze voor een bepaald type haag en of de grondsoort waar de haag moet komen wel bij dit type haag past, maar ook de bemesting en bodemverbetering.

Bij jonge aanplant is het goed om naast Myco-Haag ook Terra-Actif, Terra-Fertiel en OpMaat Kalk te gebruiken.

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account