Sportvelden – ECOstyle NL Professional
WIL JE OOK EEN STERK EN DIEPGROEN SPORTVELD?

WIL JE OOK EEN STERK EN DIEPGROEN SPORTVELD?

Nooit meer buitenspel staan met ECOstyle Professional en haar 100% organische meststoffen

Sportvelden

Als sportveldbeheerder heb je een buitengewone verantwoordelijkheid, je zorgt namelijk dat alle sportvelden in topconditie zijn. Je kent je velden, de omgeving en ondanks de inzet van jou en je team is het soms best lastig om de grasmat op een natuurlijke wijze in goede conditie te krijgen (en te houden).

Ambieert jouw gemeente ook chemievrij sportveldbeheer?

Dat kan met onze 100% organische meststoffen! Juist voor een sterk, diepgroen sportveld is de bodem van groot belang. Een gezonde en vitale bodem zorgt namelijk voor groen en vooral ook sterk gras. Alleen dan kan er volop op gesport worden zonder dat er schade ontstaat. Deze basis begint al bij de aanleg. Myco-Sport, bodemverbeteraars Terra-Fertiel en Terra-Actif zorgen voor een goed fundament. Dit fundament zorgt ervoor dat het sportveld het hele jaar door intensief bespeeld kan worden zonder dat er schade ontstaat of onkruid gaat groeien. Een gezonde en vitale bodem is een combinatie van de grondsoort, de vocht- en zuurstofhuishouding, de pH-waarde, humusgehalte en de aanwezige voedingselementen.

How-To Video

Duurzaam sportveldbeheer? Je ziet het in bovenstaande video!

Hoe realiseer je het perfecte sportveld voor jouw gemeente?

Het veld is veel meer dan alleen de toplaag. Wisselende perioden van nat en droog, variabele temperaturen en veranderende omstandigheden kenmerken tegenwoordig het Nederlandse klimaat. Intensief gebruik maakt daarnaast dat een sportveld meer aandacht nodig heeft. Kortom het in conditie houden van een sportveld is gewoonweg topsport. ECOstyle Professional biedt een helpende hand met diverse producten om dichtbij perfectie te komen.

Hoe krijg ik de bodem in balans?

Jouw vakmanschap kan pas echt tot zijn recht komen wanneer je de staat van de bodem weet.  Om een sterke groene grasmat te realiseren dient de bodem in balans zijn. Voor alles wat groeit is de bodem namelijk de basis. De bodem is de basis waarop alles op groeit, voedingsstoffen, een goede bodemstructuur en levende micro-organismen zijn van essentieel belang voor een vitale bodem. Als er niet goed voor de bodem gezorgd wordt, kan een grasmat zich minder snel ontwikkelen ontstaan er sneller ziekten en plagen. Om hier zeker van te zijn raden wij daarom aan eerst een bodemcheck te doen.

Wil je nooit meer buitenspel staan?

Kies dan voor onze 100% organische bemesting. Om zorgeloos te kunnen sporten op dat mooie sportveld zijn een aantal factoren van belang, onder andere de bemesting. Het begint met Myco-Sport, dit is een hoogwaardige 100 % organisch microbiële meststof special voor sportvelden. Het bevat een uitgebalanceerde NPK-verhouding en speciale micro-organismen die afgestemd zijn op intensief gebruikte grasvelden. Bemesten kan door het unieke Protoplus al vanaf 5 graden bodemtemperatuur.

Onze hattrick voor de verdere bemesting van sportvelden:

  1. Terra-Fertiel
  2. Nutri Najaar
  3. Opmaat-Kalk

Waarom bemesten?

Het bemesten van sportvelden met 100% organische meststoffen is belangrijk voor:

  1.     Een dichte en sterke grasmat
  2.     Een grasmat zonder ziekten, plagen en onkruid
  3.     Juiste voedingsstoffen voor het gras
  4.     Goede bodemstructuur

Wanneer kan ik het beste bemesten?

De eerste bemestingsronde met Myco-Sport kan nu al gedaan worden vanaf 5 graden bodemtemperatuur. Door de toevoeging van protozoa in deze meststof werkt deze namelijk sneller en effectiever. De voedingsstoffen van onze meststoffen spoelen niet uit bij beregening!

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account