Over ECOstyle Professional – ECOstyle NL Professional
Over ECOstyle

Over ECOstyle

Over ECOstyle Professional

Wie een betere wereld wil, moet daarvoor zelf het initiatief nemen. Dat is de gedachte waarmee ECOstyle meer dan 50 jaar geleden als eerste begon met het ontwikkelen en verkopen van ecologisch verantwoorde producten met een minimum impact op het milieu en de gezondheid.

Grondlegger Jan Zwart zat destijds in de aardappelhandel. Hij zag dat kunstmest, pesticiden en andere agro-chemicaliën de landbouw betere productiviteit brachten. Hij was echter erg bezorgd omdat gewassen gevoeliger werden voor ziekten, het gezonde bodemleven verstoord werd, en landbouwgrond verschraalde. In de zestiger jaren bestond het woord duurzaamheid nog niet, maar Jan Zwart dacht: “Dat moet toch anders kunnen!” Met 3 compagnons begon hij daarom in 1967 een handel in landbouwproducten op natuurlijke basis wat in de loop der jaren is uitgebreid naar producten voor particulieren.

Met elk ECOstyle product dat particulieren en professionals gebruiken, dragen zij bij aan herstel en behoud van de natuurlijke balans van plant en dier. Zo geven we samen de wereld een stukje beter door aan volgende generaties.

Onze producten

Alle producten zijn gebaseerd op de slimheid en de kracht van de natuur: werkzame stoffen of natuurlijke processen. ECOstyle kiest uitsluitend voor ecologisch verantwoorde grondstoffen die altijd biologisch afbreekbaar zijn. De producten die wij ontwikkelen zijn veilig voor mens, dier en milieu, daarbij produceren onze leveranciers volgens een Code of Conduct en produceren ze volgens de ECOstyle limits.

Ambitieuze missie in de praktijk

Inspiratie in de natuur is er volop, dus de collega’s van R&D en het inkoopteam werken samen met klanten en partners voortdurend aan nieuwe producten en toepassingen. Kennis en ervaring delen we graag met particuliere en professionele gebruikers. Hierdoor wordt het voor iedereen steeds makkelijker om met je aankoopkeuzes een positieve impact te hebben op de toekomst.

Met elk ECOstyle product dat je gebruikt, draag je bij aan herstel en behoud van de natuurlijke balans van plant en dier. Zo geef je de wereld een stukje beter door aan volgende generaties.

ECOstyle en duurzaam ondernemen

Het kantoor en het magazijn van ECOstyle is gebouwd volgens duurzame richtlijnen op een ecologisch werklandschap. Op dit ecologische werklandschap vestigen zich ook bedrijven met een vergelijkbare filosofie als die van ECOstyle. Daarnaast is het een mix van onderwijs, overheid en bedrijfsleven inclusief het aanwezig zijn van een congrescentrum.

Meer weten over het duurzaam ondernemen van ECOstyle? Je leest alles hier.

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account