Biostimulanten – ECOstyle NL Professional
BIOSTIMULANTEN GEBRUIKEN? KIES DE BESTE PRODUCTEN VAN ECOSTYLE

BIOSTIMULANTEN GEBRUIKEN? KIES DE BESTE PRODUCTEN VAN ECOSTYLE

Op natuurlijke wijze je gewassen weerbaarder, beter en sterker laten worden met de 100% organische biostimulanten van ECOstyle professional.

Biostimulanten

Je hebt passie voor de groei van jouw gewassen, mogelijk al generaties lang. Door de jaren heen is er veel veranderd binnen de branche. Na de agrarische revolutie staan we nu aan het voorfront van een tweede agrarische revolutie, wat wordt de toekomst van gewasbescherming? Dat weerbaar telen en het gebruik van biostimulanten een rol gaan spelen lijkt helder. Zorgen dat je gewassen weerbaarder, beter en sterker worden klinkt niet alleen heel natuurlijk, dat is het ook!  Natuurlijke alternatieven zijn dan ook niet meer weg te denken uit het huidige landschap. Samen met jou gaan we voor een succesvolle natuurlijke opbrengst. Met ExSol P is deze toekomst een stap dichterbij. Wil je op natuurlijke wijze je gewas verstrekken? Kies dan voor de 100% organische biostimulanten van ECOstyle Professional.

Wat zijn biostimulanten? 

Duurzame alternatieven die naast gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen een effectieve bijdrage kunnen leveren aan de groei van je gewas. Het zijn stoffen en/of micro-organismen die aan het gewas of aan de bodem/het substraat worden toegevoegd. Biostimulanten hebben een gunstige invloed op het gewas doordat ze direct of indirect de opname van voedingsstoffen verbeteren en/of het gewas beschermen tegen abiotische stress. Hierdoor dragen biostimulanten bij aan een hogere opbrengst en een betere kwaliteit van het gewas. Biostimulanten zijn niet effectief tegen biotische stress (ziekte en plagen). Indien dat wel het geval is dient het middel geregistreerd te worden als een gewasbeschermingsmiddel.

Waarom biostimulanten gebruiken? 

Het gebruik van biostimulanten is sterk in opkomst. Biostimulanten versterken de natuurlijke processen van het gewas en/of de bodem/substraat. Biostimulanten bieden dan ook een positief bijdrage aan het duurzaam en weerbaar telen. Hierdoor passen biostimulanten uitstekend binnen een strategie van het geïntegreerd telen.
Bekijk ook eens onze pagina's over insecticidenfungiciden en herbiciden.

Zeewierextracten 

Zeewierextracten hebben een hoog gehalte aan spoorelementen, vitaminen, planthormonen en enzymen. Vrijwel al deze elementen die van levensbelang zijn voor gewassen. Gewassen kunnen echter door allerlei omstandigheden belemmerd worden in hun groei. Een gewas dat niet goed gedijt is - naast stressgevoelig - ook vatbaar voor diverse ziekten zoals gebreksziekten en schimmelinfecties en stagneert in de groei. Dit komt de kwaliteit en opbrengst uiteraard niet ten goede. Door het inzetten van zeewierextracten wordt de weerstand van de plant verhoogt en zal daardoor minder last hebben van ziekten en plagen. Zeewierextracten hebben zowel een rol als meststof, maar ook als gewasbeschermingsmiddel. 

Biostimulanten 

Wij hebben zowel biostimulanten als een zeewierextract in ons assortiment: 

  • ExSol P: Maakt organisch en mineraal gebonden fosfaten vrij en opneembaar voor de plant
  • Algeco: Algeco is een biologisch-organische groeistimulator op basis van zeewier (Ascophyullum nodosum) en rijk aan sporenelementen

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account