Opmaat-Kalk – ECOstyle NL Professional

Opmaat-Kalk

Opmaat-Kalk

De meest duurzame kalk op de markt! 

Voor efficiënte opname van meststoffen, is de pH in de bodem erg belangrijk. Om te beginnen bepaalt de pH-waarde voor een groot deel hoe de voedingselementen die in de grond zitten zich gedragen. Bij een bepaalde zuurgraad gaan sommige elementen verbindingen aan, waardoor ze niet meer opneembaar zijn voor de plantenwortels. De elementen zitten dus nog wel in de grond, maar zijn niet meer beschikbaar voor de planten. De juiste pH in de bodem creëren is dus erg belangrijk. Door het toevoegen van kalk kan een pH omhoog gehaald worden. Een nadeel van standaard kalk is dat dit uit mijnen wordt afgegraven en dat het uitspoelt.  

Een duurzame oplossing: OpMaat kalk is gemaakt uit een restproduct van de Nederlandse waterwin-industrie, waardoor het een duurzame oplossing is. De harde en stuifvrije microkorrel zorgt voor een mooi strooibeeld en heeft een neutrale kleur. Samen met de toegevoegde micro-organismen zorgt de kalk voor een verbetering van de zuurgraad en de bodemstructuur.  

Door OpMaat Kalk te gebruiken wordt de pH-waarde van de bodem herstelt en komen de voedingselementen wel beschikbaar voor de planten. Het fijne van OpMaat Kalk, is dat het het hele jaar gestrooid kan worden in combinatie met onze meststoffen en niet uitspoelt. Zo blijft de zuurgraad van de bodem op orde én zijn er altijd voldoende voedingsstoffen voor de planten beschikbaar.  

VOORDELEN VAN OPMAAT KALK  

✔ Lage CO2 uitstoot 

Verhoogt en onderhoudt de pH-waarde  

Buffert de pH voor een lange periode  

Kan jaarrond gebruikt worden in combinatie met onze meststoffen

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account