Duurzaam onderhoud – ECOstyle NL Professional
TUIN ONDERHOUDEN?

TUIN ONDERHOUDEN?

Als professional ontkom je niet aan het onderhoud van tuinen. We geven graag advies hoe je dat het beste kunt doen.

Onderhoud

Als professional weet je als geen ander wat nodig is om een mooie siertuin te creëren. Dit is niet zomaar iets, het is vaak de trots van je klant. Als hovenier ontkom je echter niet aan onderhoud. Onkruid ontsiert niet alleen de tuin van je klant, wanneer je even niet oplet kan het al snel de tuin overwoekeren. Of plagen en ziekten die planten, hagen en het gazon aan kunnen tasten. Door als hovenier de tuin goed te onderhouden met 100% natuurlijke ECOstyle producten voorkom je tuinproblemen en blijft jouw klant genieten van een gezonde en sterke tuin.

Onkruidbestrijding

Op bestrijdingsgebied zijn er voor professionals een zeer beperkt aantal opties. Een succesvolle voorkom-strategie wordt daarom des te belangrijker. We geven graag de volgende adviezen, mogelijk ook toe te passen door je klant.

Border

Beperken van de groei van onkruid. Meerjarig onkruid vormt wortelstelsels onder de grond en is daarom hardnekkig. Door een gezonde uitstoeling van plantenwortels krijgt meerjarig onkruid minder kans om te verspreiden. Hierdoor hoeft er minder gewied te worden en/of middelen gebruikt te worden om het onkruid te bestrijden. Bemest de border daarom regelmatig met Myco-Siertuin.

Mos en onkruid in het gazon

Vogels en/of wind kunnen onkruidzaden meebrengen naar het gazon, maar er kunnen ook nog onkruidzaden in de grond aanwezig zijn. Mos kan zich makkelijk uitbreiden wanneer het gras minder sterk en weerbaar is. De groei van mos heeft vaak meerdere oorzaken zoals een slechte bodemstructuur, afwijkende zuurgraad, onvoldoende voeding of te kort maaien. Door regelmatig beluchten, bemesten en maaien, krijgt je een sterker en dichter gazon. Hierdoor krijgen mos en onkruid minder kans. Controleren of de Ph waarde op orde is kan met onze Ph-Bodemtest, wanneer de bodem een lagere pH heeft dan 6, kan je strooien met Opmaat-Kalk.

Voor een mos- en onkruidvrij gazon kan je het beste twee keer per jaar beluchten en 2 á 3 keer per jaar het gazon te bemesten met Myco-Gazon. Daarnaast is regelmatig maaien ook erg belangrijk, dit op een hoogte van circa 3 a 5 cm. Om de structuur van de bodem van je klant te verbeteren gebruik je Terra-Fertiel en Terra-Actif.

Ultima, betaalbaar en duurzaam onkruid bestrijden

Ultima is het ecologisch verantwoorde alternatief voor de bestrijding van onkruid, mos en algen. Het middel wordt met name toegepast op verhardingen, maar heeft ook een toelating in de onbedekte teelt van o.a. vaste planten en boomkwekerijgewassen. Omdat Ultima biologisch afbreekbaar is, gelden geen beperkingen voor gebruik rondom rioolputten of langs open water. Zorg er wel voor dat je met het product of zijn verpakking geen water verontreinigt. Ultima pakt niet alleen het blad aan, maar voorkomt ook hergroei van de plant. Juist de aanpak van de hergroei is essentieel om (kosten)bewust onkruid te kunnen beheren.

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account